Nu som bäst
Vintersäsongen
Under vintersäsongen smakar det bra med lagrade inhemska rotfrukter. Kom också ihåg vilt. Under vintern importeras frukt till Finland men också importerade frukter och grönsaker har sin säsong när de är som bäst. Under vintersäsongen firas många högtider och man äter gott. Kom ihåg självständighetsdagen, jul, nyår, fastlagsdagen, Kalevaladagen, Runebergsdagen. Lagrade grönsaker och rotfrukter: selleri, rotpersilja, gulbeta, kålrot, jordärtskocka, svartrot, majrova, palsternacka, potatis, morot, rödbeta, polkabeta, vitkål, kålrabbi, rödkål, rödlök, lök, pepparrot, grönkål, brysselkål, äpplen, lingon, tranbär. Importerade frukter och grönsaker: ananas, apelsin, avokado, banan, grapefrukt, klementin, mango, äpplen, citron, lime, blodapelsin, blodgrapefrukt, dadlar, päron, batat, endiver, kokosnöt, kastanj. Fisk: gädda, gös, lake, siklöja, regnbågsforell, fjällröding, sik, strömming.