Kesäsesonki

Kesäsesonki aloittaa kotimaisten kasvisten, juuresten, yrttien ja marjojen todellisen herkkukauden. Kesän aikana herkutellaan uudella sadolla. Kesällä juhlitaan lähes kaiken aikaa. Juhlan aiheita on monia; koulujen päättäjäiset, juhannus, häät, rippijuhlat, rapujuhlat, elonkorjuujuhlat.

Sesonkikasvikset ja -juurekset: varhaisperuna, herne, kevätsipulit, tomaatti, yrtit, villiyrtit, nippuporkkana, tuorekurkku, retiisi, kukka- ja parsakaali, salaatit, mansikka, mustikka, vadelma, nauris, paprika, kantarelli.

Sesonkikalat: kuha, lahna, lohi, rautu, siika, säyne.

Tuontikasvikset ja -hedelmät: aprikoosi, avokado, greippi, luumu, nektariini, persikka, sitruuna, bataatti, kesäkurpitsa, erilaiset melonit, viinirypäleet, kirsikka.

Copyright 2014 by EkoCentria