Kevätsesonki

Kevätsesonki on uuden kasvun alkamisen aikaa. Edellisen vuoden sadon varastot alkavat olla huvenneita ja uutta satokautta käynnistellään. Viimeistään tässä vaiheessa on aika tyhjentää pakastin uutta satokautta silmällä pitäen! Kevään aikana saadaan esimakua uudesta sadosta. Tarjolla on monia alkukesän kasviksia ja yrttejä, joita kannattaa hyödyntää. Myös tuontikasviksilla ja hedelmillä on omat sesongit, joita on hyvä seurata. Samoin on kotimaisilla kaloilla ja riistalla. Keväällä juhlitaan iloisesti ja nautitaan juhlaruuissa jo uusia kevään makuja: pääsiäinen, vappu, Äitienpäivä.

Sesonkiyrttejä: nokkonen, voikukka, villiyrtit.

Sesonkikasvikset: varhaiskaali, parsa, kevätsipuli, raparperi, yrtit, korvasieni, pinaatti.

Sesonkikaloja: hauki, kiiski, muikku, kuore, ahven, kuha, särki, lahna, siika, säyne, turska.

Varastokasvikset: selleri, juuripersilja, keltajuuri, lanttu, maa-artisokka, mustajuuri, palsternakka, peruna, porkkana, punajuuri, punakaali, keräkaali, sipuli, punasipuli.

Tuontikasvikset ja -hedelmät: appelsiini, avokado, banaani, greippi, kiivi, limetti, mandariini, mango, sitruuna, taateli, veriappelsiini, bataatti, kookospähkinä, päärynä.

Copyright 2014 by EkoCentria