Syyssesonki

Syyssesonki alkaa, kun Suomen satokausi on parhaimmillaan! Syksyllä on aika kerätä ja säilöä kesän kasvukauden herkut talteen sekä myös nauttia tuoreista kasviksista, juureksista, marjoista ja hedelmistä yllin kyllin. Syksyn herkkuja voi maistella kekrijuhlissa, Isänpäivänä, sesonkiruokapäivinä ja vaikkapa pikkujouluissa.

Sesonkikasvikset ja -hedelmät: luumu, omenat, päärynä, karpalo, juolukka, vadelma, variksenmarja, pihlaja, tyrni, herukat, ruusunmarja, mesimarja, puolukka, metsäsienet, erilaiset juurekset, peruna, salaatit, kukkakaali, varsiselleri, lehtikaali, parsakaali, punakaali, ruusukaali, keräkaali, pinaatti, härkäpapu, kesäkurpitsa, kurpitsa, selleri, lanttu, nauris, mustajuuri, punajuuri, palsternakka, retikka, pinaatti

Sesonkikalat: ahven, harjus, kampela, lohi, muikku, nahkiainen, siika, silakka, jokirapu, täplärapu

Tuontikasvikset- ja hedelmät: avokado, granaattiomena, mango, persikka, sitruuna, bataatti, melonit, viikuna, viinirypäleet, luumu.

Copyright 2014 by EkoCentria