Talvisesonki

Talvisesongin aikana maistuvat hyvin varastoituvat kotimaiset juurekset. Muista myös riistaherkut. Talven aikana Suomeen tuodaan hedelmiä, mutta myös tuontihedelmillä ja kasviksilla on oma sesonkinsa, jolloin ne ovat parhaimmillaan. Talvisesongin aikana vietetään monia juhlapyhiä ja herkutellaan. Muista Itsenäisyyspäivä, joulu, uusi vuosi, laskiainen, Kalevalan päivä, Runebergin päivä.

Varastokasvikset- ja juurekset: selleri, juuripersilja, keltajuuri, lanttu, maa-artisokka, mustajuuri, nauris, palsternakka, peruna, porkkana, punajuuri, raitajuuri, keräkaali, kyssäkaali, punakaali, punasipuli, sipuli, piparjuuri, lehtikaali, ruusukaali, omena, puolukka, karpalo.

Tuontihedelmät- ja kasvikset: ananas, appelsiini, avokado, banaani, greippi, klementiini, mango, omenat, sitruuna, limetti, veriappelsiini, verigreippi, taateli, päärynä, bataatti, endiivit, kookospähkinä, kastanja. Kalat: hauki, kuha, made, muikku, kirjolohi, nieriä, siika, silakka.

Copyright 2014 by EkoCentria